Cybercriminaliteit verzekeren

Cybercrime, dat overkomt mij niet

Helaas worden steeds meer mensen en bedrijven getroffen door cybercriminaliteit.
Steeds vaker lekt gevoelige data uit. De filmpjes en foto’s van beroemdheden zijn niet meer het enige wat op straat kan komen te liggen. Ook vertrouwelijke (bedrijfs)gegevens zijn doelwit van hackers. Een degelijke virusscan of firewall lijkt tegenwoordig niet meer voldoende te zijn.

Als u als particulier te maken krijgt met bijvoorbeeld ransomware is dit al erg genoeg, laat staan wanneer uw bedrijf dit overkomt. Uw gevoelige, vertrouwelijke data is voor u niet meer bereikbaar en wel bereikbaar voor degene aan de andere kant. Hiermee is niet alleen de privacy van uw personeel in het geding, maar ook uw betaalgegevens, wachtwoorden en uw bedrijfsreputatie.

U kunt bijvoorbeeld eens een cybersecurity bedrijf inschakelen om te kijken waar hackers eventueel binnen kunnen komen in uw systeem. Meestal krijgt u van zo’n bedrijf advies om de potentiële gaten te dichten en kunt u een abonnement afsluiten om zoveel mogelijk preventiemaatregelen te treffen.
Maar zoals bij een brandverzekering ook geldt; u kunt zelf zoveel mogelijk maatregelen treffen om een brand te voorkomen, helaas kan het soms toch mis gaan.

Om de bijkomende risico’s van cybercriminaliteit af te dekken, kunt u zich via Premarce Advies tegen cybercriminaliteit verzekeren.
Een cybercriminaliteit verzekering kan de volgende onderdelen omvatten:

  • Systeeminbraak
  • Privacy
  • Digitale aansprakelijkheid
  • Hacking
  • Afpersing
  • Omzetderving door cyberaanvallen

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies, de voorwaarden en de kosten van een passende cybercriminaliteit verzekering.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over uw verzekeringsmogelijkheden of bent u benieuwd naar onze aanpak?

Stel uw vraag aan onze specialist.

Rob ter Braak